Praksis viser, at hypnose kan hjælpe dig med at tabe et par ekstra kilo, hvis det er en del af en vægttabsplan, der inkluderer forskellige diæter, motion og vejledning. Men kan hypnose eller selv-hypnose virkelig være effektive nok som uafhængige metoder til vægttab?

Hypnose og overvægt

Hypnose er en trancelignende tilstand af indre fordybelse og koncentration. Det udføres normalt under vejledning af en særligt uddannet specialist – en hypnoterapeut ved hjælp af verbale gentagelser og imaginære billeder.

Køb effektive kosttilskud til vægttab

Under hypnose er opmærksomheden stærkt fokuseret, så personens hjerne er mere modtagelig for forslag, herunder adfærdsændringer, der kan hjælpe med vægttab.

Hypnoterapi til vægttab er alt, der hjælper dig med at ændre adfærdsmønstre, som forhindrer dig i at nå din ideelle vægt. Hypnose hjælper med at forestille sig din fremtid uden unødvendige barrierer og hjælper med at “programmere” hjernen til et positivt resultat. Sindet og følelserne spiller en vigtig rolle i processen med at bekæmpe overvægt.

Hypnose gør det muligt for folk at sænke den analytiske og intellektuelle aktivitet i deres sind, så de lettere kan fokusere på, hvad der er vigtigst for dem på det tidspunkt. Med andre ord kan hypnose hjælpe mennesker med at få adgang til deres underbevidsthed, som i høj grad påvirker vores vaner (herunder spiseadfærd).

Ifølge psykoterapeuter kan hypnoterapi rettes mod at løse følelsesmæssige problemer, der forhindrer folk i at tabe sig.

Mennesker, der måske har oplevet traumer eller misbrug tidligere, er muligvis ikke klar over, at deres personlige historie påvirker deres nuværende indsats for at opretholde en sund vægt.

Hypnoterapeuters tilgang til vægttab

  1. Hypnoterapeuter mener, at vi har alt, hvad vi behøver for at opnå vores mål. Vi behøver virkelig ikke endnu en slankekur eller den nyeste appetitnedsættende middel. At tabe sig handler om at stole på dine medfødte evner, ligesom når du kører på cykel. Det kan synes, at det vil være svært at tabe sig, men det er kun et spørgsmål om at finde en indre balance.
  2. Fokuserer opmærksomheden på det positive. Negative forslag som “donuts gør mig syg” virker et stykke tid, men hvis der er behov for langsigtede ændringer, skal du tænke positivt.
  3. Ligesom atleter, der forbereder sig til en konkurrence, forbereder visualiseringen af sejr til virkeligheden med sejr. Ved at forestille sig en dag med sund spisning kan du visualisere de nødvendige skridt for at spise mad, der er godt for vægttab.
  1. Hypnoterapeuter bruger regelmæssigt kraften i symbolsk billedsprog, såsom at placere madbegær på bløde hvide skyer eller balloner og sende dem væk.
  2. Når det kommer til at tabe sig og opretholde en sund vægt, er en vindende kombination hypnose og kognitiv adfærdsterapi for at hjælpe med at ændre uproduktive tanker og adfærd. En mad-dagbog vil hjælpe med dette, hvor du skal skrive ned al den mad, der er spist i løbet af dagen.
  3. En Pilates-session opbygger ikke mavemuskler, og en hypnose-session kan ikke gøre dig slank. Men ved stille og roligt at gentage et positivt forslag i 15-20 minutter om dagen, især i kombination med langsom naturlig vejrtrækning, kan du dramatisk ændre dine madpræferencer.

Hypnose-session for vægttab

En hypnoterapi-session varer normalt fra 50 minutter til 2 timer. Specifikke teknikker afhænger af hypnotisøren, men mange sessioner begynder med at finde en behagelig position, enten siddende eller liggende.

Derefter skal du lukke øjnene eller fokusere på et bestemt objekt.

Efter at personen er afslappet, kan specialisten råde ham til at forestille sig et trygt og beroligende sted.

Mens man er i en dybt afslappet tilstand, nogle gange kaldet en trance, kan terapeuten foreslå sunde tankegangsmønstre eller overbevisninger.

Selvbekræftende ord og sætninger kan også være en del af opmærksomheden. Efterfølgende vil specialisten forsigtigt foreslå at refokusere din opmærksomhed på “her og nu”.

Efter at have gjort dig bekendt med processen i denne teknik, er det ganske muligt at gøre det selv, når det er nødvendigt.

Fordele ved hypnose for vægttab

Ved at øge den generelle motivation kan hypnoterapi hjælpe folk med at nyde fitness, være aktive og spise sund og nærende mad.

En holdning til en mobil livsstil, korrekt ernæring, afvisning af dårlige spisevaner og overspisning gives: de associative forbindelser mellem glæde og mad ødelægges.

Hypnoterapi fremmer en positiv holdning og hjælper med at håndtere stress og negative tanker om det fiasko, der kan ramme ved at miste overskydende vægt. Hypnoterapi-sessioner gør det muligt at omdanne en persons hjælpeløshed til langsigtet og selvsikker optimisme.

Hypnose hjælper med bedre at navigere i valget af nyttige produkter og opgive skadelige. Foretrækker mindre kalorierettede retter på et underbevidst niveau. Efter de korrekte indstillinger vil ønsket om at tabe sig være meget stærkere og mindre trukket til usund mad.

Ifølge videnskabelige undersøgelser kan hypnoterapi direkte påvirke vægttabsprocessen på niveauet for ghrelin, leptin, cortisol og testosteron, dvs. hormoner, der regulerer stofskiftet i kroppen.

Denne tilgang hjælper med at tabe sig selvsikkert, lige fra de første dage.

Vægttab gennem hypnose er en gavnlig proces. Ved at handle på sundhedsområdet kan du positivt påvirke andre livssfærer: relationer, rekreation, arbejde eller forretning.

Hypnose til vægttab

Er der negative bivirkninger?

For de fleste mennesker er der ingen negative bivirkninger. I værste fald virker hypnoterapi måske ikke, og det værste, du kan føle, er skuffelse.

Dog advarer nogle læger om, at hypnose kan være farligt, hvis en person lider af en alvorlig psykisk sygdom. Hvis en person lider af psykose, organisk psykisk sygdom eller antisocial personlighedsforstyrrelse, er det bedst at konsultere en psykiater, før man prøver hypnoterapi.

Hvad siger videnskabelige undersøgelser?

Talrige studier viser, at hypnose hjælper mennesker med at opnå moderat vægttab.

I 1996 fandt Oxford-forskere ud af, at patienter, der modtog hypnoterapi for at reducere stress, tabte mere vægt end en kontrolgruppe, der kun modtog kostvejledning.

I 2014 undersøgte italienske forskere effekterne af hypnobehavioral og hypnoenergetisk terapi på overvægtige kvinder. Begge behandlinger forbedrede deres vægt, reducerede BMI og ændrede spiseadfærd.

Imidlertid har de fleste studier kun vist beskedent vægttab (omkring 2,7 kilogram over 18 måneder). Derudover er kvaliteten af nogle af disse studier blevet sat spørgsmålstegn ved af det videnskabelige samfund. At bestemme den sande effektivitet af hypnose til vægttab er stadig problematisk.

Den største fordel ved hypnoterapi er ikke vægttab, men skabelsen af en positiv psykologisk baggrund. Patienter, der blev udsat for hypnose, var bedre i stand til at tolerere livsstilsændringer og madrestriktioner.

Konklusioner

Vægttab opnås normalt bedst gennem diæt og motion. Hvis dette ikke bringer dig nærmere dit mål, skal du tale med din læge om andre metoder, der kan være rigtige for dig baseret på dit helbred, såsom at tage specielle medicin.

At stole udelukkende på hypnose til vægttab vil sandsynligvis ikke resultere i betydeligt vægttab. Dog kan det at bruge det som et supplement til omfattende vægttabsterapi være gavnligt for nogle mennesker.

Victoza: køb medicin mod type 2-diabetes
Træningsprogram til vægttab: hvordan forbrænder man ekstra kalorier?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *