Er i et online apotek?

Nej. Vi er en informationsressource, der fortæller om sund livsstil.  Vi offentliggør links til legitime online medicinske platforme, hvor du kan få en lægekonsultation, en recept og bestille medicin. Vi ejer dog ikke disse onlineplatforme.

Er en medicinsk onlineplatform og et onlineapotek det samme?

Ikke helt det samme. Online medicinske platforme er platforme, hvor du kan få en fjernkonsultation af en læge, vælge en passende medicin og bestille levering af den. Platformen er dog kun tilgængelig i elektronisk form. Opbevaring og forsendelse af medicin foretages af de sædvanlige fysiske apoteker, der samarbejder med den.

Kan jeg få råd eller vejledning direkte fra dette websted?

Nej. Vi giver indledende oplysninger og er ikke autoriseret til at give råd. Vi giver links på webstedet til pålidelige og betroede online medicinske platforme. Der kan du få rådgivning fra en kvalificeret læge.

Hvor lang tid tager det at modtage medicin?

Du vil højst sandsynligt modtage din medicin dagen efter, at du har bestilt den. I gennemsnit tager det 24-48 timer at få leveret. Den nøjagtige tid afhænger af, hvornår du afgiver din bestilling. Onlineplatformen er åben 24 timer i døgnet, men apoteket sender kun på hverdage.

Er det lovligt at købe medicin online?

Ja, men kun hvis du bruger legitime tjenester. Salg og opbevaring af lægemidler kan kun foretages af virksomheder, der har fået en særlig tilladelse. Enkeltpersoner må ikke sælge lægemidler.

Er medicin på nettet billigere end medicin, der købes på et traditionelt apotek?

At købe online har mange fordele og er omkostningseffektivt. På en legitim online platform kan prisen dog aldrig være lavere end på et almindeligt apotek. Det skyldes, at prisen ikke kun omfatter medicinen, men også lægens rådgivning og levering.

Kan jeg få råd fra en sundhedsperson, før jeg køber medicin online?

Ja. Du bør helt sikkert få en lægekonsultation, før du køber. Dette er en af betingelserne for at købe medicin lovligt via en onlinetjeneste. Hvis sælgeren ikke giver dig en sådan mulighed, bør du afvise tjenesten.

Kan jeg købe medicin online fra andre lande?

Med onlineplatformen kan du købe medicin i omkring 20 lande i hele verden. Medicinen vil dog altid blive leveret til dig fra det nærmeste fysiske apotek. Der er ingen international leveringsservice for medicin.

Hvad er en online recept?

Når du besøger din læge, giver han eller hun dig en recept til at købe en medicin. Det samme sker, når du får en fjernkonsultation hos en læge. Han eller hun giver dig en recept, som du straks bliver henvist til dit partnerapotek. Denne recept kaldes “online” på grund af den måde, den indhentes på. Ellers er det stadig det samme officielle dokument, som giver dig ret til at købe medicinen.

Kan jeg købe receptpligtig medicin online uden recept?

Nej. Købsformen ændrer ikke reglerne for salg af lægemidler. For at gøre det nemmere at købe kan der indhentes en online recept fra den medicinske online platform. Det er praktisk, fordi du får en lægekonsultation hjemmefra og på et tidspunkt, der passer dig. Hvis en sælger imidlertid tilbyder at købe et lægemiddel uden om denne procedure, er det en ulovlig sælger, som man ikke bør handle med.