Hvad er Ozempic?

Ozempic er en injektion med den aktive ingrediens semaglutid. Medikamentet er tiltænkt behandlingen af type 2-diabetes (ved at sænke glukose niveauerne). Ozempic produceres af den danske medicinalvirksomhed Novo Nordisk. Denne injicerbare opløsning er blevet brugt i Europa til medicinske formål siden 2018.

Køb medicin til vægttab

Køb effektive kosttilskud til vægttab

Den aktive ingredien er et sidestykke til det menneskelige hormon GLP-1. Når det føres ind i kroppen, fungerer det som en GLP-1-receptoragonist. I tilfælde af forhøjede glukoseniveauer, stimulerer semaglutid produktionen af insulin i bugspytkirtlen og hæmmer glukagonsyntesen. Dette fører til normalisering af bludsukkernivauerne på en glukoseafhængig måde. Således tvinger Ozempic kroppen til at respondere korrekt på øget glukoseniveau og til at løse dette til tiden. Disse injektioner erstatter imidlertid ikke insulin.

Vægttab

Ozempic er ikke en behandlingsform mod overvægt, men semaglutid har nogle egenskaber, der hjælper patienter med at tabe sig. Det kan nedsætte mavetømningshastigheden. Dette skaber en længerevarende følelse af mæthed, Den aktive ingredient  i medikamentet reducerer også appetit og trang til fedtholdige madvarer. Semaglutid kan have nogen effekt i forhold til at reducere dannelsen af nye fedtlagre. Normalisering af blodglukoseniveauer fører til en nedsættelse i mængden af polysakkarider, som potentielt kan konvertes til fedt. Ozempic forbrænder imidlterid ikke fedtdepoter. Det hjælper blot patienterne med at reducere mængden af de kalorier, som indtages gennem kosten. Brugen af semaglutid til vægttab er kun effektivt ledsaget af en stringent lavkaloriekost og systematisk fysisk træning. Til vægttab bruges semaglutid i højere doser, end dem vi finder i Ozempic. Det betyder, at faktisk kan tabe dig ved bruge af Ozempic, men behandling vil kun være tilstrækkeligt effektivt, hvis du bruger det rigtige medikament i den rette dosering.

Hvordan det skal bruges

Ozempic er en injektionsopløsning, som er tilgængelig i en på forhånd fyldt kanylepen. Den skal bruges til subkutan injektion. Medikamentet skal tages en gang om ugen. Et stabilt plasmaniveau af semaglutid observeres efter adskillige ugers behandling.

Timing af måltider påvirker ikke brugen af Ozempic. Injektioner skal foretages den samme dag i ugen. Anbefalede steder på kroppen til injektion: maven, låret og overarmen. Vekslen mellem disse steder  påvirker ikke effektiviteten af behandlingen.Semaglutid må aldrig givesintravenøst eller intramuskulært.

Køb online

For at købe Ozempic har du brug for en recept fra din læge. Du kan ikke tage hen på et almindeligt apotek uden at have en recept, da du kommer til at gå tomhændet hjem igen. Dette er et medikament, som har stærk effekt på kroppen, så kun en læge kan anbefale dets brug og indkøb.

Køber du det på en lovlig platform, bliver det lidt nemmere. Du har stadig brug for en recept, men du kan få den direkte fra sælgerens hjemmeside. Online platformen samarbejder med læger, som udbyder fjernkonsultationer. For at benytte dig af dette, skal du blot ærligt udfylde et specielt medicinsk spørgeskema. Det indeholder basisinformationer, som tillader din læge at vurdere din helbredsstatus. Hvis Ozempic er det rette for dig, vil en læge udstede en recept, som bliver grundlaget for at sende dig medikamentet. I øvrigt vil pakken med medikamentet ankomme næstkommende hverdag i en anonym indpakning til den adresse, du har specificeret.

Den medicinske online-platform fungerer i de fleste lande i Europa. Der er ingen problemer med tilgængeligheden af denne medicin på apotekerne i Danmark. Af denne grund er der ingen mening i at bestille Ozempic fra Tyskland, og det er også usandsynligt, at du vil kunne gøre det. For at finde ud af priser og sortiment i Tyskland (eller ethvert andet land) skal du besøge den tilsvarende version af hjemmesiden.

Pris

Du kan se nuværende pris på Ozempic på den online sundhedsplatforms hjemmeside. Den varirerer en smule fra prisen på almindelige apoteker. Dette er på grund af det faktum, at prisen på medikamenter inkluderer en lægekonsultation, en online recept og hurtig, målrettet levering.

Diabetesbehandling financieres ofte af forskellige regeringsprogrammer. Spørg din læge, om du er i betragtning til en eller anden form for kompensation. Hvis dette er tilfældet, da vil det online apotek skaffe dig den nødvendige dokumentation, du skal bruge for at kunne foretage det lovlige køb.

Patienter, som bruger Ozempic til vægttab, skal betale fuld pris. Dette skyldes, at disse injektioner ikke er tilsigtet disse formål.

Alternativer

Hvis du lider af type 2-diabetes, så er Victoze også inkluderet i GLP-1-receptoragonistklassificeringen af hypoplykemiske behandlinger. Disse er injektioner med den aktive ingrediens liraglutid fra Novo Nordisk. Den har nærmest identiske egenskaber med semaglutid. Hovedforskellen mellem disse medikamenter er doseringen og rækkefølgen af anvendelsen. Et endnu med lignende middel er Rybelsus. Dette er en af Novo Nordisks nye udviklinger. Dette er semaglutid-tabletter, som er tilsigtet diabetesbehandling.

Ozempics alternativer, som bruges til vægttab, inkluderer Saxenda og Wegovy. Disse er GLP-1-receptoragonister, som er specifikt designet til at behandle fedme og overvægt.

 OzempicWegovySaxenda
Aktiv ingredienssemaglutidesemaglutideliraglutide
Indikationertype 2-diabetesfedme (BMI 30+); overvægt (BMI 27+) i kombination med en ledsagende vægtrelateret sygdomfedme (BMI 30+); overvægt (BMI 27+) i kombination med en ledsagende vægtrelateret sygdom
Vedligeholdelsesdosis og plan for indtag1-2 mg en gang om ugen2,4 mg en gang om ugen3 mg en  gang om dagen

Der findes andre behandlingsformer af vægttab (Mysimba, Xenical). Vi beskriver dem ikke i detaljer i denne artikel, fordi de tilhører en anden klassificering af medikamenter og deres aktive ingredienser har anderledes farmakodynamik.

Dosering

Uanset hvilken dosering du tager, må injektioner kun gives en gang om ugen. Du skal starte behnadlingen med en dosis på 0.25 mg. Fremadrettet øges mængden af den aktive ingrediens gradvist, indtil den når 1 eller 2 mg afhængigt af af lægens anbefalinger. For at gøre brugen af medikamentet nem og sikker, producrer fabrikanten separate spørjter til hver dosis: 0.25 mg, 0.5 mg og 1 mg.

Det er meget vigtigt at overholde den følgende procedure, når du øger dosis:

  • 0.25 mg (første dosis) – 1.-4. uge;
  • 0.5 mg – 5.-8. uge;
  • 1 mg – startende fra 9. uge;
  • 2 mg – startende fra 13. uge.

Lægen bør evaluere den hypoglykæmiske effekt af en dosis på 1 mg sameglutid. Hvis medikamentet er effektivt nok, da kan denne dosis forblive vedligeholdelsesdosis. Hvis effekten af at tage Ozempic er utilstrækkeligt, kan vedligeholdelsesdosis øges til 2 mg.

Overdosis

Til behandlingen af type 2-diabetes bør en dosis større end 2 mg semaglutid ikke anvendes. Et brud på denne regel kan føre til gastrointestinale reaktioner. Hypoglykæmi kan ydermere vise sig som en endnu farligere konsekvens.

Kontraindikationer

Ozempic bør ikke bruges til behandling af type 1-diabetes. Medikamentet er ikke egnet til gravide kvinder og ammende mødre. Du bliver her nødt til at kigge efter et andet middel, hvis du lider af akut betændelse i bugspytkirtlen. Husk at fortælle din læge om hvilke som helst komorbiditeter og medikamenter, som du tager. Dette kan være fundamentet for at justere dosen af semaglutid eller andre behandlinger.

Interaktion med alkohol

Semaglutid og andre hjælpekomponenter af Ozempic interagerer ikke direkte med alkohol. Dette reducerer ikke risiciene forbundet med dens brug. Drikkevarer, der indeholder ethylalkohol,  øger sukkerniveauerne ukontrollerbart. De skaber også en yderligere byrde på det gastrointestinale og kardiovaskulære system. Dette øger betragteligt risikoen for alvorlige bivirkninger.

Bivirkninger

Læs indlægssedlen til patienter for at blive opmærksom på alle de mulige bivirkninger og deres frekvens. Her er nogle af dem:

  • kvalme;
  • diarre;
  • hovedpine;
  • hudirritationer ved injektionsstedet;
  • betændelse i bugspytkirtlen;
  • hypoglykæmi.

Anmeldelser

Ozempic er et af de mest populære diskussionsemner på internettet. Det er nemt at finde patientanmeldelser i forskellige fora. På sociale netværk og YouTube offentliggør bloggerer anmeldelser af Ozempic. Meget ofte omhandler diskussionen brugen af dette medikament til andre formål end det oprindelige, dvs. ikke ikke til brug ved diabetes, men til vægttab. Bliv derfor ikke overrasket, hvis du finder rapporteringer om, at semaglutid ikke er effektivt nok.  Du ved allerede, at en større dosis (2.4 mg) bruges til vægttab.

Sammenfattede data fra patientanmeldelser indikerer, at Ozempic har vist en rimelig høj effektivitet. Bortset fra nogle ubehagelige bivirkninger, tilfredsstillede injektionen hovedparten af patienter, som delte deres mening.

Rybelsus: køb semaglutide tabletter online
Køb Mysimba online

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *