Hvad er Rybelsus?

Rybelsus er en af de nyeste udviklinger fra det danske medicinalfirma Novo Nordisk til behandling af type 2-diabetes. Der er tale om tabletter med det aktive stof semaglutid, som er designet til at sænke blodsukkeret hos patienter med type 2-diabetes. De kan anvendes både som monoterapi og som supplement til andre former for behandling, herunder insulinbehandling.

Køb medicin til vægttab

Semaglutid er en GLP-1-receptor agonist. Den stimulerer produktionen af insulin som reaktion på forhøjede blodsukkerniveauer. Den hypoglykæmiske virkning opnås også ved at hæmme syntesen af glukagon.

Vægttab

Semaglutid i kombination med kost og særlige øvelser anvendes til behandling af fedme og bekæmpelse af overvægt. Dette skyldes, at dette stof påvirker centrene for mæthed og sult. Patienterne rapporterer et betydeligt fald i appetitten. Den langsommere mavetømning bidrager også til en længere mæthedsfornemmelse. Energimangel aktiverer processen med at bruge fedtreserverne.

Rybelsus er dog ikke et middel til vægttab. Nogle patienter bruger det off-label, fordi sandsynligheden for vægttab er ret stor. Det anbefales dog stadig kun at bruge medicin i henhold til indikationerne for brug. Husk, at hvis du bruger Rybelsus til vægttab, bidrager du til manglen på dette lægemiddel, som er meget efterspurgt blandt diabetespatienter.

Køb medicin til vægttab

Alternativer

Enhver GLP-1-receptor agonist behandling kan betragtes som nære alternativer til Rybelsus. Der findes alternativer til behandling af diabetes og substitutter til bekæmpelse af overvægt.

Alternativer til type 2-diabetesAlternativer til vægttab
Ozempic (semaglutid injektioner)Wegovy (semaglutid injektioner)
Victoza (liraglutid injektioner)Saxenda (liraglutid injektioner)

Den betydelige lighed mellem de ovennævnte lægemidler gør dem ikke indbyrdes udskiftelige. Kun en læge kan vælge de rigtige piller eller injektioner.

Køb online 

For at få et sikkert og hurtigt køb kan du bruge en specialiseret onlineplatform. I modsætning til et almindeligt apotek kan du få en lægekonsultation og en recept der. Leveringstjenesten udbringer medicinen den næste hverdag til den adresse, du har angivet (hjem, kontor, poststed osv.).

Bemærk venligst, at køb online ikke er det samme som at købe uden recept (håndkøb). Rybelsus sælges kun på recept.

For at afgive en bestilling skal du udfylde et medicinsk spørgeskema. Dette er en simpel procedure, der tager et par minutter. Den er dog meget vigtig, fordi den giver lægen, som samarbejder med sælgeren, tilstrækkelige oplysninger om dit helbred. På baggrund af de modtagne data giver lægen en grundlæggende konsultation og udsteder en recept, hvis medicinen anses for at være passende og potentielt sikker for dig.

Pris

Producenten fastsætter ikke den anbefalede pris for Rybelsus, så du kan kun få opdaterede data ved at besøge et apotek eller en online sælgers hjemmeside. Når du køber online, får du en række relaterede tjenester, nemlig en lægekonsultation, en recept, ekspreslevering og informationssupport. De behøver ikke at blive betalt separat. De er alle allerede inkluderet i prisen på den medicin, der er angivet på hjemmesiden.

Vejledning til indtagelse

Rybelsus sælges i form af tabletter til oral brug. De skal tages en gang om dagen uden at blive tygget eller knust på anden måde. Det er vigtigt at vælge et passende tidspunkt, så der går 24 timer mellem pillerne. Dine måltider og blodsukkerværdier ændrer ikke på måden og rækkefølgen for indtagelse af pillerne.

Rybelsus er også kendt af patienterne som “semaglutidtabletter”. Indtil 2020 var behandling af diabetes med semaglutid kun mulig ved subkutan injektion. Nu er der en nemmere måde at bruge det på. Doseringsformen kan dog ikke være det eneste kriterium for valg af behandling. Før lægen ordinerer et lægemiddel, vurderer lægen mange andre faktorer.

Dosering

I den første måned af behandlingen er doseringen af Rybelsus begrænset til 3 mg semaglutid pr. dag. For at gøre dette skal du bruge tabletter med den passende dosis. Det er ikke tilladt at knuse tabletter med et højere indhold af det aktive stof.

Den anden måned af behandlingen skal startes ved at tage 1 tablet med en dosis på 7 mg. Dette er den mindste vedligeholdelsesdosis. Nogle patienter får ikke en tilstrækkelig effekt ved brug af denne mængde oral semaglutid. Derfor kan du i den tredje måned af behandlingen skifte til en dosis på 14 mg en gang om dagen, hvis lægen anbefaler det.

Semaglutid er ikke en erstatning for insulin. Hvis du er i insulinbehandling, kan din læge anbefale at justere din insulindosis. Under behandlingen skal du tage hensyn til, at hver tablet indeholder 23 mg natrium. Den daglige dosis bør ikke overstige 2 g natrium (i henhold til WHO’s anbefalinger). Derfor skal du overvåge din dosis, hvis du indtager andre fødevarer, der indeholder natrium.

Overdosering

Det er farligt at bruge en dosis på over 14 mg pr. dag. En forøgelse af dosis over denne mængde fører ikke til en forøgelse af behandlingens effektivitet. Patienterne har øget risiko for alvorlige gastrointestinale reaktioner og dehydrering.

Effektivitet

Producenten har ikke testet effektiviteten af Rybelsus til vægttab. Der er ingen garanti for, at disse piller vil hjælpe dig med at tabe den rigtige mængde kilo.

Tests har bekræftet tilstrækkelig effektivitet til at reducere sukkerniveauet hos diabetespatienter. Hvis 14 mg oral semaglutid ikke virker nok, kan lægen dog overveje at skifte til injektioner. Plasmakoncentrationen af medicinen efter indtagelse af 14 mg semaglutid oralt svarer til at tage 0,5 mg semaglutid en gang om ugen i form af injektioner. Der er således en mulighed for, at injektioner af semaglutid i en dosis på 1 eller 2 mg om ugen kan være mere effektive.

Kontraindikationer*

Rybelsus er ikke egnet til behandling af type 1-diabetes. Tabletter bør ikke tages af patienter, der lider af kongestiv hjertesvigt, pancreatitis, endestadiet af nyresvigt. Denne medicin bør undgås af gravide kvinder og ammende mødre. Efter fødsel eller ophør af amning kan indtagelse af tabletterne genoptages (med lægens godkendelse).

Producenten rapporterer ikke om direkte interaktioner med andre lægemidler, men virkningerne af nogle andre orale lægemidler kan blive reduceret. Dette skyldes, at semaglutid forsinker tømningen af maven og som følge heraf optagelsen af stoffer i tarmene.

Interaktion med alkohol

Selv om der ikke er nogen interaktion mellem semaglutid og alkohol, anbefales det, at du ikke misbruger alkohol, mens du tager Rybelsus. Det hæver blodsukkeret, hvilket gør behandlingen mindre effektiv. Alkohol belaster også leveren og nyrerne ekstra meget, hvilket kan øge ubehagelige gastrointestinale reaktioner.

Bivirkninger*

Under behandlingen kan patienterne opleve nogle bivirkninger. Som regel manifesterer de sig i form af diarré og kvalme, især i den første måned af behandlingen. Andre bivirkninger er mulige, f.eks:

  • pancreatitis;
  • hypoglykæmi;
  • kolelithiasis;
  • øget hjertefrekvens.

Bemærk venligst, at vægttab også anses for at være en bivirkning af Rybelsus.

Anmeldelser

Rybelsus er kun blevet brugt til behandling af diabetes i få år, så der er ikke mange rigtige patientanmeldelser på fora og specialiserede websider. De fleste af dem er positive, men der er rapporter om intolerance eller ineffektivitet af disse semaglutidtabletter. Der er rapporter på de sociale medier, at injicerbar semaglutid er mere effektivt mod diabetes og til vægttab. Dette er dog ikke officielle oplysninger, men personlige erfaringer fra nogle patienter. Vi anbefaler, at du kun søger svar på alle dine spørgsmål i indlægssedlen og ved lægekonsultationen.

*Vi har kun skrevet om nogle forholdsregler og bivirkninger. Sørg for at læse indlægssedlen til patienten. Fortæl din læge om alle dine sygdomme og al den medicin, du tager.

Køb Xenical (orlistat) online
Køb Ozempic online

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *