Hvad er Saxenda?

Saxenda er en injicerbar opløsning i en forfyldt sprøjte til patienter, der er svært overvægtige (BMI 30+) eller er overvægtige (BMI 27+). Hvis dit BMI er i området fra 27 til 29,9, så er Saxenda kun indiceret til dig, hvis du har én eller flere samtidige, overvægtsrelaterede sygdomme.

Køb Saxenda Nu

Denne medicin er en del af gruppen af GLP-1-receptoragonister. Den aktive ingrediens liraglutid reducerer blodsukkeret, appetit og trang til fed mad. På grund af langsommere gastrisktømning føler patienter sig også mætte længere. Kombineret med kost og motion letter dette vægttab. Liraglutid har ikke fedtforbrændende egenskaber.

Liraglutid blev godkendt til medicinsk brug i Europa i 2009, først som diabetesbehandling og senere som vægttabsindsprøjtning. Denne medicin produceres af medicinalvirksomheden Novo Nordisk.

Sådan bruges

For at bruge Saxenda skal du bruge en injektionspen. Den er allerede fyldt med en injektionsvæske, så du skal blot vælge doseringen og lave en injektion. Du behøver ikke at besøge en læge for at få en injektion. Injektionspennen er designet til sikkert hjemmebrug. Hvis du er nybegynder, bør en læge eller sygeplejerske dog først instruere dig i, hvordan du administrerer Saxenda korrekt.

Saxenda bør injiceres på samme tidspunkt hver dag, med eller uden mad. Producenten angiver ikke et anbefaledet tidspunkt for injektion. Ideelt set bør der gå præcis 24 timer mellem hver dosis. I dette tilfælde vil virkningen af liraglutid være mere vedvarende.

Du skal lave indsprøjtningerne enten i skulderen, i maven eller i låret. Hvis din hud ikke kan nå at komme sig efter en injektion, så kan du skifte mellem disse steder. Det er i øvrigt netop fordi maven er et populært sted for Saxenda-indsprøjtninger, at nogle patienter er sikre på, at de derved forbrænder fedt. Vi har allerede skrevet ovenfor, at dette er en fejlagtig overbevisning.

Køb online

Køb Saxenda Nu

I Danmark, som i de fleste EU-lande, sælges Saxenda lovligt på netapoteker. Patienter vælger at købe online fordi onlineplatformen giver lægerådgivning, recept og hurtig levering.

Den lovlige procedure for køb online ser nogenlunde sådan ud:

 1. Valg af medicin.
 2. Udfyldelse af et medicinsk spørgeskema (normalt tager det kun ca. 3 minutter).
 3. Lægekonsultation (lægen giver anbefalinger om valget af medicin og behandlingsforløbet ud fra dit spørgeskema).
 4. Bekræftelse på modtagelse af recepten.
 5. Betaling og valg af leveringsmetode.
 6. Modtagelse af pakken i anonym emballage.

En kvalificeret læge samarbejder med den medicinske onlineplatform. Det er en rigtig specialist, som leverer tjenesterne online. Den recept, som lægen udskriver til kunden, er rettet mod et partnerapotek, som udleverer eller sender medicinen.

Leveringen tager cirka 24 timer (du modtager din pakke næste hverdag). Du vælger selv leveringsadressen.

Er det tilgængeligt uden en recept?

Saxenda er ikke tilgængelig uden recept (håndkøb). Denne regel gælder for enhver sælger. Hvis nogen tilbyder dig denne medicin i håndkøb, betyder det, at det er en ulovlig udbyder eller blot en svindler.

Pris

Prisen i et onlineapotek er kun ved første øjekast højere end i et almindeligt. Prisen for medicinen angivet på hjemmesiden inkluderer alle tjenester på onlineplatformen. Du betaler ikke for lægekonsultation og levering på særskilt konto.

Det er en pålidelig og sikker måde at spare penge på. Når du køber den største pakning, får du en rigtig god rabat på hver injektionspen. Derudover rækker en stor pakning til cirka en måned og du behøver ikke tænke på en ny ordre hver uge.

Nogle patienter tror, at de kan spare penge, hvis de bestiller medicinen fra udlandet. Ønsker du at bestille Saxenda fra Tyskland, Holland, Sverige eller et andet land, så har du denne mulighed. Onlineplatformen tilbyder sine tjenester i mange europæiske lande. Levering er dog kun mulig inden for det land, hvor du afgiver en ordre. Derfor er køb af indsprøjtninger til vægttab i udlandet ikke en måde at spare penge på, men det er en mulighed for at foretage et køb under en lang forretnings- eller turistrejse.

Alternativer

Der er mange behandlinger til vægttab. Disse omfatter ikke kun injektioner, men også specielle tabletter. Forskellige lægemidler bruger forskellige aktive stoffer, hvoraf mange har helt forskellige virkningsmekanismer. Af denne grund skal valget mellem de mange analoger og alternativer overlades til lægen. Der er dog et par indsprøjtninger, der virkelig minder meget om Saxenda.

Saxenda vs Wegovy

 SaxendaWegovy
Aktiv ingrediensliraglutidsemaglutid
Anvendelsesmetodeinjektioner 1 gang om dageninjektioner 1 time om ugen
Vedligeholdelsesdosis3 mg2,4 mg
Indikation for anvendelsefedme/overvægtfedme/overvægt

Hvad er bedst? Dette spørgsmål kan kun besvares af en læge, der er bekendt med din sygehistorie.

Saxenda vs Ozempic

 SaxendaOzempic
Aktiv ingrediensliraglutidsemaglutid
Anvendelsesmetodeinjektioner 1 gang om dageninjektioner 1 gang om dagen
Vedligeholdelsesdosis3 mg1-2 mg
Indikation for anvendelsefedme/overvægttype 2 diabetes

Hvad er bedst? Dette er forkert at spørge om, fordi Ozempic er beregnet til diabetes, ikke til vægttab.

Dosering

Startdosis er 0,6 mg liraglutid og vedligeholdelsesdosis er 3 mg liraglutid dagligt. Du skal øge mængden af ​​aktivt stof gradvist i henhold til denne ordning:

UgeDaglig dosis
10,6 mg (startsdosis)
21,2 mg
31,8 mg
42,4 mg
5 – indtil slutningen af terapien3 mg (vedligeholdelsesdosis)

Følg reglerne for gradvis stigning i dosis for at lindre bivirkninger og for at gøre behandlingen mere behagelig. Liraglutid har en stærk effekt på kroppen, så den skal vænne sig til daglig medicin.

Overdosis

3 mg er den maksimalt tilladte dosis. Du kan ikke bruge en højere dosis. Dette vil ikke gøre terapien mere effektiv. Tværtimod vil du opleve alvorlige mave-tarmreaktioner og dehydrering.

Behandlingens varighed

Producenten sætter ikke en streng tidsramme for behandlingens varighed. Standardvarigheden er 56 uger, men lægen kan selv foretage justeringer. 12 uger efter behandlingsstart skal behandlingens effektivitet vurderes. Hvis du har tabt mindre 5% af din vægt, bør du stoppe behandlingen eller foretage justeringer af din kost og træningsprogram.

Effektivitet

Resultater af studier over 56 uger viste at cirka 96% af patienterne tabte mere end 5% af deres vægt. 32,8% af patienterne tabte mere end 10% af deres vægt. Under studiet fulgte alle forsøgspersoner en diæt med lavt kalorieindhold og motion. Chancerne for, behandlingen vil være tilstrækkelig effektiv, er således meget høje. Det hele afhænger af, hvordan din krop tolererer liraglutid, og hvor ansvarlig du er omkring at ændre din kost og livsstil.

Kontraindikationer

Saxenda bør ikke tages under graviditet eller amning. Kontraindikationer omfatter også akut leverbetændelse og kronisk hjertesvigt. Det anbefales ikke at injicere patienter over 75 år, samt personer, der lider af alvorlig nyre- eller leverinsufficiens. Se indlægssedlen for en mere komplet liste over særlige forholdsregler og råd.

Interaktion med alkohol

Det er meget uhensigtsmæssigt at drikke alkohol under behandlingen. Dette er ikke forbundet med reaktioner grundet interaktion mellem liraglutid og ethyl. De interagerer ikke direkte. Problemet er det høje kalorieindhold i alkohol. Det har også en alvorlig effekt på mave-tarm- og kardiovaskulærsystemet.

Bivirkninger

I de første uger er de mest almindelige bivirkninger kvalme og diarré. I et positivt behandlingsscenarie forsvinder eller falder de markant efter ca. 4 uger. Patienten kan også opleve en hudreaktion på injektionsstedet, leverbetændelse, hovedpine, hypoglykæmi (hos patienter, der lider af type 2-diabetes) og nogle andre uønskede reaktioner, såsom:

 • dehydrering (tab af vand i kroppen);
 • galdeblærebetændelse;
 • hurtigere hjerteslag;
 • søvnproblemer;
 • smagsændringer.

Anmeldelser

Saxenda vurderes højt af patienterne. Positiv feedback og anmeldelser opvejer stort set de negative. For at overbevises om dette, er det nok at besøge populære medicinskefora og informationsportaler. Et stort antal anmeldelser er forbundet med medicinens popularitet. Det diskuteres ikke kun på fora, men også på sociale netværk og YouTube.

På trods af dette bør du bestemt konsultere en læge. Der er ingen medicin, der passer til absolut alle patienter. At dømme efter anmeldelserne er der ikke så få patienter, som er stoppet med behandlingen på grund af alvorlige bivirkninger.

Køb Wegovy online
Køb Xenical (orlistat) online

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *