Hvad er Victoza?

Victoza er en type 2-diabetesmedicin, der hjælper med at sænke blodsukkeret. Det er indiceret som monoterapi til patienter, der ikke er egnet til metformin, og som en del af kompleks behandling i kombination med insulin og andre stoffer. Den aktive ingrediens i Victoza er liraglutid (en GLP-1-receptoragonist).

Victoza er en injektionsopløsning i en præ-fyldt pen. Anvendelsen i Europa blev godkendt i 2009. Siden da har lægerne udskrevet et stort antal recepter, både i Danmark og i andre lande.

Køb Victoza Nu

Køb medicin til vægttab

Det aktive stof liraglutid er en analog af det menneskelige hormon GLP-1 og påvirker derfor GLP-1-receptorer. Som følge heraf stimuleres insulinproduktionen, og glukagon-syntesen hæmmes. Blodsukkerniveauet falder på en glukoseafhængig måde. Det betyder, at den øgede insulinproduktion er en reaktion på høje glukoseværdier. Så, for at sige det enkelt, når du spiser, hjælper medicinen dig med at frigive mere insulin og dermed sænke blodsukkeret. Ved normale glukoseniveauer burde behandlingen ikke have en sådan virkning.

Vægttab

Producenten peger på vægttab som en mulig effekt af Victoza. Dette skyldes de særlige egenskaber ved liraglutidets virkning på den menneskelige krop. Dette stof reducerer appetitten og forlænger mæthedsfornemmelsen. Patienterne har et fald i trangen til fede fødevarer. Fordi injektionerne bremser mavetømningen, føler patienterne sig ikke så sultne som før behandlingsstart.

Bemærk, at liraglutid’s liste over egenskaber ikke omfatter fedtforbrænding. Du kan kun tabe dig, hvis du følger en diæt og systematisk udfører energiintensive øvelser.

Victoza er ikke et middel til vægttab. Indikationerne for brugen af disse injektioner er begrænset til type 2-diabetes. Nogle patienter bruger det dog til at bekæmpe fedme eller overvægt, fordi liraglutid faktisk er ret effektivt til vægttab.

Køb liraglutide til vægttab

Sådan bruger du det

Victoza er en injektion til daglig brug. Liraglutid skal tages på samme tidspunkt uanset måltidet. Lægemidlet skal injiceres under huden med en sprøjtepen. Sikre injektionssteder, som kan skiftes efter ønske, er maven, låret og overarmen.

Liraglutid erstatter ikke insulinbehandling. Lægen kan foretage justeringer af doseringen af insulin eller andre stoffer for at undgå hypoglykæmi.

Lægemidlet kan anvendes af både voksne og børn over 10 år. Producenten angiver ikke en aldersgrænse for brugen af Victoza, men patienter over 65 år er dog klassificeret som en særlig gruppe. Lægen bør kun ordinere liraglutid på baggrund af et positivt benefit-risk-forhold.

Køb online

Victoza sælges på apoteker og på særlige onlineplatforme. Patienten kan vælge enhver bekvem købsmetode, fordi de ikke er meget forskellige. Uanset købsstedet kan liraglutid ikke købes uden recept. Indtil du får en læges råd, vil intet apotek sælge dig disse injektioner. Bestilling via internettet har dog flere vigtige funktioner.

  • For det første må du ikke besøge lægen, før du bestiller (på trods af at det stærkt anbefales, og du bør først få stillet en ordentlig diagnose, før Victoza ordineres). Onlineplatformen samarbejder med læger, der tilbyder fjernkonsultation.
  • For det andet udarbejder lægen på baggrund af et online spørgeskema en recept, som er grundlaget for salget af medicinen.

Således modtager patienten et kompleks af medicinske ydelser uden at forlade hjemmet. Selve medicinen kan modtages den næste arbejdsdag. Det leveres til den adresse, der er angivet under bestillingen, af kureren (for andre leveringsmetoder, tjek direkte på sælgerens hjemmeside).

Pris

Prisen på Victoza kan ændre sig. For at finde ud af den aktuelle pris skal du derfor besøge hjemmesiden for den online medicinske service. Den pris, der er angivet der, er endelig. Du behøver ikke at betale ekstra for en lægekonsultation og hurtig levering.

Behandling af diabetes kræver en systematisk og langsigtet brug af specielle, ikke billige lægemidler. Spørg din læge, om du kan få Victoza til en bedre pris med en social forsikringspolice.

En garanteret måde at spare penge på er at købe en stor pakke. Det er også praktisk, fordi du ikke skal handle så ofte.

Victoza med en lavere dosis koster mindre. Du bør dog kun købe den dosis, der er angivet for dig på dette stadium af behandlingen.

Analoger og alternativer

Diabetes er et alvorligt og komplekst problem. Vedligeholdelsesbehandling kan omfatte forskellige former for medicin. Hvis du planlægger at bruge liraglutid til behandling af diabetes, så er de nærmeste farmakodynamiske behandlinger Ozempic og Rybelsus. Det er nyere lægemidler fra klassen af GLP-1-receptoragonister fra samme medicinalfirma (Novo Nordisk).

VictozaOzempicRybelsus
Aktiv ingrediensliraglutidsemaglutidsemaglutid
Farmaceutisk forminjektionerinjektionertabletter
Vedligeholdelsesdosis1,2-1,8 mg en gang om dagen1-2 mg en gang om ugen7-14 mg en gang om dagen
Kan købes onlineJaJaNej

Hvis du ønsker at bruge liraglutid til vægttab, kan Wegovy (semaglutid) og Saxenda (liraglutid) være alternativer for dig. Disse er injektioner til vægttab, hvor der anvendes en tilstrækkelig dosis af det aktive stof til effektiv behandling.

Du kan også overveje andre lægemidler til vægttab, f.eks. Mysimba (bupropion + naltrexon) eller Xenical (orlistat). De har en anden virkningsmekanisme, så de er hverken lignende alternativer til Victoza eller lignende alternativer til Wegovy og Saxenda.

Dosering

Den første dosis er 0,6 mg. Vedligeholdelsesdosis af Victoza er 1,2 eller 1,8 mg. En dosis på 1,8 mg bør kun anvendes, hvis 1,2 mg liraglutid ikke var tilstrækkeligt til at normalisere blodsukkeret.

Overgangen fra startdosis til vedligeholdelsesdosis skal ske efter følgende skema:

  • 1-4 uger – 0,6 mg;
  • 5-8 uger – 1,2 mg med en vurdering af behandlingens effektivitet;
  • fra den 9. uge – 1,8 mg.

Overdosis

Det er ikke tilladt at anvende mere end 1,8 mg liraglutid pr. dag ved type 2-diabetes. Dette kan føre til hypoglykæmi. De negative konsekvenser af overtrædelse af doseringsreglerne omfatter også opkastning og diarré.

Kontraindikationer

Tilstedeværelsen af alvorlige kontraindikationer er en af grundene til, at Victoza ikke kan købes uden recept. Du finder nogle af dem i nedenstående tabel.

Direkte kontraindiceretKræver risikovurdering
Graviditet og amningSygdomme i skjoldbruskkirtlen
Akut pancreatitisNyresvigt
Type 1-diabetes
Inflammatorisk tarmsygdom

Du kan finde en komplet liste over kontraindikationer og forholdsregler i indlægssedlen.

Interaktion med alkohol

Det anbefales ikke at indtage alkohol, især ikke i store mængder, under diabetesbehandling. Dette er ikke relateret til virkningen af Victoza, fordi den aktive ingrediens ikke interagerer med alkoholholdige drikkevarer. Risikoen er, at alkohol øger blodsukkeret og gør det sværere at kontrollere. Misbrug af sådanne drikkevarer øger også risikoen for gastrointestinale reaktioner på Victoza. Hvis du bruger liraglutid til vægttab, reducerer alkohol effektiviteten af behandlingen, da det er et meget kalorierigt produkt.

Bivirkninger

Selv ved et normalt behandlingsforløb er der risiko for nogle bivirkninger. Normalt er de karakteristiske for de tidlige stadier af behandlingen og forstyrrer ikke den videre medicinering. Hvert tilfælde af manifestation af bivirkninger i kroppen bør imidlertid rapporteres til lægen, så han kan justere behandlingen i tide (ændre doseringen, forsinke overgangen til en vedligeholdelsesdosis, stoppe behandlingen).

Meget almindeligtAlmindeligtSjældent
KvalmeHypoglykæmiDehydrering
DiarréOpkastningCholelithiasis
Reaktioner på injektionsstedetAkut nyresvigt
Gastritis

Du kan finde en komplet liste over bivirkninger i indlægssedlen.

Effektivitet

Undersøgelser har vist, at Victoza er ret effektivt til at sænke blodsukkeret på en sikker måde. Der er ikke foretaget evaluering af Victozas effektivitet med hensyn til vægttab. Det potentielle resultat af behandlingen er meget afhængig af patientens livsstil og kost.

Anmeldelser

For at vurdere patienternes erfaringer anbefaler vi, at der kun anvendes data fra anerkendte internationale medicinske platforme. Patienterne efterlader for det meste positiv feedback. Negative oplevelser er normalt forbundet med misbrug af medicinen. De fleste af patienternes klager vedrører ubehagelige bivirkninger. Bivirkninger som kvalme og diarré er imidlertid forbigående og skaber derfor kun midlertidigt ubehag.

Du kan få de mest pålidelige oplysninger om medicinen samt foreløbige individuelle prognoser ved lægekonsultationen. Du kan bruge fora og sociale netværk til at kommunikere med ligesindede, men ikke til at justere behandlingen.

Køb Mysimba online
Hypnose til vægttab: en effektiv metode eller spild af tid?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *